Welkom op de website van Schoonheidssalon Skin Art Clinic. Hier staat alle informatie over behandelingen en producten. Ook kunt u hier een afspraak inplannen.

Wat doet de menopauze/overgang nou precies met je huid?

Afgezien van de pubertijd, is de overgang één van de meest uitdagende periodes voor je huid. Maar wat gebeurt er eigenlijk en hoe kun je je huid het beste ondersteunen?

Om de overgang beter te begrijpen, eerst wat meer info over hormonen: Je lichaam maakt hormonen aan om allerlei processen te regelen: hoeveel energie je hebt, hoe je je voelt en zelfs hoe je lichaam eruitziet. Hormonen vertellen alle cellen in je lichaam wat ze moeten doen. De belangrijkste hormonen die tijdens de overgang een rol spelen zijn oestrogeen en progesteron. Jarenlang zijn oestrogeen en progesteron in je lichaam met elkaar in evenwicht. Vanaf je 40ste levensjaar neemt de aanmaak van oestrogeen en progesteron langzaam af. In de eerste instantie merk je daar nog (bijna) niets van.

In het algemeen kunnen hormonen dus omschreven worden als ‘signaalmoleculen’. Ze voorzien het lichaam van signalen op verschillende manieren. Oestrogeen is een bepaald type hormoon dat het meest geassocieerd wordt met vrouwen. Het heeft verschillende functies, zoals eiwitsynthese en vochtbehoud in het lichaam.

Gemiddeld maakt je lichaam na de overgang zo’n 60% minder oestrogeen aan. De productie van progesteron daalt tot bijna nul, waardoor de balans tussen deze hormonen dus heel anders wordt. Je lichaam moet zich aan deze nieuwe situatie aanpassen en daardoor kan je overgangsverschijnselen ervaren.

De sterke afname van oestrogeen aan het begin van de overgang, heeft het volgende effect op je huid: de vochtbalans neemt af, de snelheid van de productie van collageen vertraagt en de melanine-regulerende werking neemt af, waardoor pigmentatie duidelijker zichtbaar wordt. Dit uit zich in verminderde elasticiteit, droogheid, meer rimpels, pigmentatievlekjes en een dunnere, minder stevige huid.

Een van de meest belangrijkste eiwitten waar oestrogeen verantwoordelijk voor is, is collageen. Collageen is van cruciaal belang voor een stevige, veerkrachtige huid. De collageenproductie neemt na het 40ste levensjaar af met zo’n 25%. Na het 60ste levensjaar is de productie al afgenomen met zo’n 50%. Het gevolg is rimpelvorming en verlies van stevigheid. Oestrogeen is ook essentieel voor de productie van Glycosaminoglycanen (GAG’s) in de huid. Dit zijn lange ketens van suikermoleculen die water aantrekken om de huid te helpen het vochtgehalte te behouden.

"Na 1 dermaplanning behandeling zie ik al meteen resultaat; ze legt alles zo goed uit en geeft zulke goede tips! Vakkundige vrouw en je voelt je meteen op je gemak!"

Desteny van Verseveld

"Gisteren geweest. je krijgt goede informatie waar je ook echt wat aan heb. Wat ik ook leuk vindt zijn de acties. zo blijft het leuk. Ik ben om je heb er een klant bij."

Jolanda Kleinveld van Ruler

"Dermaplaning gehad, goede behandeling met mooi resultaat. Ook mijn wenkbrauwen geepileerd en geverfd naar alle tevredenheid. En als leuk extraatje uit de grabbelton een gratis manicure gewonnen!"
Suus

"Heerlijke behandeling gehad. Goede uitleg van een vakvrouw! Bedankt.."

Rowan Roxanne

"Vandaag een huidanalyse gehad en een proefbehandeling …. zoveel goede informatie en tips! Heel vakkundig en aardig. Wanneer je een goed verzorgde huid wilt zou ik zeker een afspraak maken! Nogmaals bedankt 🙏🏻"

Brenda Kranendonk

"Vanmiddag een ontspanningsmassage ontvangen. o.a ook wat bindweefselmassage. Ben na 1 behandeling al wat meer ontspannen. top en wat was het lekker ontspannend. Had nog wel even mogen duren"
Netty Cijs

Wij bezorgen door heel Nederland!

Meer informatie

Contact

Adres

Veenendaalseweg 61a

3911 MG Rhenen

Openingstijden

M-V:  9:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 15:00
Zondag: Gesloten

KVK

82629250

BTW

NL003713895B54

Stuur ons een bericht

Algemene voorwaarden

PMU info en algemene voorwaarden

Intake permanente makeup tepelhof

#