Welkom op de website van Schoonheidssalon Skin Art Clinic. Hier staat alle informatie over behandelingen en producten. Ook kunt u hier een afspraak inplannen.

Wat doet de menopauze/overgang nou precies met je huid?

Afgezien van de pubertijd, is de overgang één van de meest uitdagende periodes voor je huid. Maar wat gebeurt er eigenlijk en hoe kun je je huid het beste ondersteunen?

Om de overgang beter te begrijpen, eerst wat meer info over hormonen: Je lichaam maakt hormonen aan om allerlei processen te regelen: hoeveel energie je hebt, hoe je je voelt en zelfs hoe je lichaam eruitziet. Hormonen vertellen alle cellen in je lichaam wat ze moeten doen. De belangrijkste hormonen die tijdens de overgang een rol spelen zijn oestrogeen en progesteron. Jarenlang zijn oestrogeen en progesteron in je lichaam met elkaar in evenwicht. Vanaf je 40ste levensjaar neemt de aanmaak van oestrogeen en progesteron langzaam af. In de eerste instantie merk je daar nog (bijna) niets van.

In het algemeen kunnen hormonen dus omschreven worden als ‘signaalmoleculen’. Ze voorzien het lichaam van signalen op verschillende manieren. Oestrogeen is een bepaald type hormoon dat het meest geassocieerd wordt met vrouwen. Het heeft verschillende functies, zoals eiwitsynthese en vochtbehoud in het lichaam.

Gemiddeld maakt je lichaam na de overgang zo’n 60% minder oestrogeen aan. De productie van progesteron daalt tot bijna nul, waardoor de balans tussen deze hormonen dus heel anders wordt. Je lichaam moet zich aan deze nieuwe situatie aanpassen en daardoor kan je overgangsverschijnselen ervaren.

De sterke afname van oestrogeen aan het begin van de overgang, heeft het volgende effect op je huid: de vochtbalans neemt af, de snelheid van de productie van collageen vertraagt en de melanine-regulerende werking neemt af, waardoor pigmentatie duidelijker zichtbaar wordt. Dit uit zich in verminderde elasticiteit, droogheid, meer rimpels, pigmentatievlekjes en een dunnere, minder stevige huid.

Een van de meest belangrijkste eiwitten waar oestrogeen verantwoordelijk voor is, is collageen. Collageen is van cruciaal belang voor een stevige, veerkrachtige huid. De collageenproductie neemt na het 40ste levensjaar af met zo’n 25%. Na het 60ste levensjaar is de productie al afgenomen met zo’n 50%. Het gevolg is rimpelvorming en verlies van stevigheid. Oestrogeen is ook essentieel voor de productie van Glycosaminoglycanen (GAG’s) in de huid. Dit zijn lange ketens van suikermoleculen die water aantrekken om de huid te helpen het vochtgehalte te behouden.

"Het was een heel werk, maar super blij met mijn voeten. Ik draag alleen nog maar slippers. Echt een aanrader!!!"

Carien de Bruin

"Zeer tevreden.
2 hele lieve vriendelijke dames en het eindresultaat was verbazingwekkend
Nooit verwacht zulke volle mooie wimper van mezelf te hebben lash lift en henna brows zeker aan te raden !"

Caroline Van Amersfoort

"Ik kreeg prima verzorging, voldoende uitleg en prima tips. Ik ben zeer tevreden over mijn nagels. Ik word een vaste klant."
Marwa Chaaben

"Fijne behandeling en kennis making met het product graith gekregen, gratis!¡¡ Waar kan dat nog? Goede uitleg over de producten met super resultaat! Ik ben en blijf vaste klant!!"
Renata Steenbergen

"Net een lipblush gedaan bij Jolanda van Skin Art Clinic. Erg blij met het resultaat, Jolanda heeft goed oog voor het kiezen van de kleur. Jolanda was daarnaast heel professioneel. Legde de risico’s goed uit en vertelde stap voor stap wat ze ging doen. Over 6 week weer terug voor de nabehandeling :)"

Meike Jansen

"Heb een hele fijne booster behandeling gehad bij jolanda was zeer aangenaam en super goed voor de huid zo wie zo zijn alle behandelingen daar van top kwaliteit en gastvrij"
Jolanda van Veenendaal

Wij bezorgen door heel Nederland!

Meer informatie

Contact

Adres

Nieuwe Veenendaalseweg 61a

3911 MG Rhenen

Openingstijden

M-V:  9:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 15:00
Zondag: Gesloten

KVK

82629250

BTW

NL003713895B54

Stuur ons een bericht

Algemene voorwaarden

PMU info en algemene voorwaarden

Intake permanente makeup tepelhof

#